Εκδρομές

Εκτύπωση PDF

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ

PLAKIDIS TRAVEL LINK

TSAKIRIDIS TRAVEL   LINK

KESIDIS TRAVEL          LINK

 

Εκτύπωση PDF

Οι διδακτικές επισκέψεις είναι επιβεβλημένες, διότι οι μαθητές σε ένα άλλο περιβάλλον, έξω από το Σχολείο, βλέπουν & μαθαίνουν με διαφορετικό τρόπο. Έτσι η πρόταση της καθηγήτριας κ. Παπαδοπούλου Μελίνας να κάνουμε διδακτική επίσκεψη στην Γεωργική σχολή της Θεσσαλονίκης, έγινε φυσικά δεκτή. Η Α΄ τάξη πήγε στην Γεωργική σχολή και η Β΄ με την Γ΄ τάξη αποφασίσαμε να επισκεφτεί την κρύπτη του Αγίου Δημητρίου, την Ρωμαϊκή αγορά και στην συνέχεια το Πλανητάριο. Ευχαριστούμε για την συμβολή της καθηγήτριας κ. Χατζηβασιλείου Ματθίλδη, που προετοιμάστηκε σχετικά και επένδυσε τις επισκέψεις με ξεναγήσεις, σύντομες και όσο χρειάζεται για να μη προσπεράσουν οι μαθητές μας τα σημαντικά αυτά μέρη, αλλά στάθηκαν και άκουσαν με προσοχή.

Η επίσκεψη είχε ως σκοπό την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα διατροφής. Η παρουσίαση χωρίστηκε σε δύο κομμάτια : στο πρώτο μέρος έγινε αναφορά στη διατροφική πυραμίδα και τη θρεπτική αξία τροφών με ερωτήσεις που απευθύνονται στα παιδιά , δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά. Στο δεύτερο μέρος που ήταν καθαρά πρακτικό, τα παιδιά

αφού παρακολούθησαν πειράματα για το διαχωρισμό κάποιων συστατικών στις τροφές, τους δόθηκε η ευκαιρία να πειραματιστούν στο χημικό εργαστήριο της σχολής.

Η ενημέρωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και συμπλήρωσε μάλιστα βιωματικά τις γνώσεις που προσφέρει το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας.

Εκτύπωση PDF

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, η Β΄ τάξη του Γυμνασίου μας επισκέφτηκε το Κτήμα του Κ. Λαζαρίδη. Το θέμα μας είναι η κατασκευή μακέτας της Βιομηχανίας, όλοι οι μαθητές είχαν συγκεκριμένους ρόλους «Διευθυντικούς» και η επίσκεψη έγινε κάτω από αυτό το πρίσμα.  Στη συνέχεια στο εργαστήριο οι μαθητές με τη εποπτεία του καθηγητ’η του μαθήματος θα δημιουργήσουν την μακέτα. Είναι ένα μάθημα εξαιρετικά ενδιαφέρον, που κινείται σε πλαίσια ομαδικής εργασίας, έτσι οι μαθητές προσπαθούν να συνεργαστούν και μέσα από την διαδικασία κατασκευής της μακέτας, ανεβάζουν τους διδακτικούς στόχους.

Εκτύπωση PDF

Τα καταφέραμε και  οργανώσαμε την πολυήμερη εκδρομή μας στην ΒΟΥΛΗ.  Λέω «καταφέραμε» διότι κάθε χρόνο, για να γίνει αυτή η εκδρομή αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο είναι η εύρεση συνοδών, γι αυτό το λόγο ευχαριστούμε την  κ. Χατζηβασιλείου Ματθίλδη,  κ. Σαραφοπούλου Ολυμπία και η κ. Γρίβα Ελένη που είναι γονέας μαθήτριας του Γυμνασίου μας.  Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των συνοδών γενικά στις εκδρομές και ιδικά των πολυήμερων.

Οι μαθητές εκτός από την επίσκεψη – ξενάγηση στο χώρο της Βουλής περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Ζάππειο Μέγαρο, Καλλιμάρμαρο Στάδιο, Πλάκα, Μοναστηράκι ). Ξεναγήθηκαν επίσης στο βράχο της Ακρόπολης και στο αντίστοιχο Αρχαιολογικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Εκτύπωση PDF

Ένας από τους περιπάτους του γυμνασίου προγραμματίστηκε να γίνει την τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων φρόντισε τους μαθητές  και τους καθηγητές  να γευτούν εδέσματα που τα μαγείρεψαν οι γυναίκες του Συλλόγου μας, τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον που δείχνουν σε κάθε εκδήλωση του Γυμνασίου μας.

Copyright © 2009 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..